El Festival La Regadora es consolida amb una assistència de prop de 1000 persones

La segona edició del Festival La Regadora ha servit per confirmar que podem parlar d’un espai consolidat de debat, de coneixement i de cultura conscient. Reforçat tant per les taules, com per les entitats que van participar a la Fira i les que es van implicar en l’organització de l’esdeveniment, i el prop de 1000 persones que es van apropar a l’Estruch, al Carrer Sant Isidre i a la plaça de la Creu Alta.

Divendres els actes programats entorn al Park(ing) Day van ser tot un èxit de convocatòria amb activitats familiars i amb xerrades, on es van apropar prop d’un centenar de persones. La pluja del vespre va afectar només al moment musical. Bicicletes, futbol, jardineres, plantes i colors van acompanyar, per part dels infants, les reflexions entorn la mobilitat dins la ciutat, i les propostes de diferents col·lectius per fer de Sabadell una ciutat més sostenible pel que fa a la mobilitat.

Més d’una trentena d’entitats de la ciutat van ser les encarregades de donar vida, el dissabte, al C. Sant Isidre, que de les 10h fins les 20h, es va omplir de projectes econòmics i associatius que treballen, produeixen i distribueixen des de principis de sostenibilitat ecològica, democràcia i perspectiva de gènere. Projectes com Som Energia, Som Connexió, fins a SuperCoopera, El Rodal o Pol·len Edicions entre altres.

A les 11h, s’iniciava la primera de les 7 taules programades a La Regadora. Emergència climàtica, comunitats fortes per sobreviure al col·lapse, migració i conflictes per recursos, cultura i sostenibilitat, ecofeminisme, mobilitat, consum i recursos, van ser les temàtiques que van omplir les parets de l’Estruch, i que van tenir molt bona acollida per part del públic assistent. Consolidant aquest espai de reflexió i debat dins el Festival. Hibai Arbide, Serigne Mbaye, Àlex Pujols, Julie Cutillas, Pilar Rodríguez, Josep Manel Busqueta, Georgina Monge… son algunes de les ponents que van acompanyar-nos en aquesta edició.

A les 11h també va ser l’hora d’inici dels tallers de dansa al pati de l’Estruch, i del concert del Landry a la plaça de la Creu Alta, amb un èxit de públic familiar que va ballar les cançons del músic vallesà. Però els tallers i la programació infantil va durar tot el dia, des d’aprendre a fer massatges, crear obres d’art amb plàstics, escoltar els contes del Xeivi, aprendre a tenir cura de l’hort i atrevir-se a rapejar amb la Bittah i la Elane.

D’altra banda a la plaça de la Creu Alta la música no va parar fins la 1h, amb un vermut i dinar a càrrec dels Trapi Sound System, i al vespre els concerts de grups locals i d’Elane, Bittah i Lia Kaly, que van substituir a Tribade, que per motius aliens al festival, no van poder assistir al complet.

Gots biodegradables de pallofa d’arròs, banys ecosecs, cervesa artesana i refrescos locals a càrrec de la Microcerveseria, van ser les apostes de La Regadora, per consolidar-se com un festival sostenible.

Satisfetes de la segona edició però conscients que el camí a recórrer és llarg i compartit amb el moviments social de la ciutat, on s’estan generant canvis i propostes per fer de Sabadell la ciutat real de les alternatives. Esperem una tercera edició igual o millor que aquesta.

D’altra banda, la organització lamenta que no es pogués celebrar el diumenge 18 La “Fira pagesa + productes de proximitat”, suspesa a causa de les traves burocràtiques, l’arbitrarietat i l’exclusió digital de l’ajuntament de Sabadell cap a La Regadora, la pagesia i el comerç local agroecològic.